Fokus på programdelar.

Oj så trött jag var i dag! På eftermiddagen så trodde jag nästan att jag skulle kunna stå och somna.. men som vanligt så återvände krafterna efter en stund i stallet. Det är nästan magiskt! 

 

Egentligen hade jag tänkt att rida i ridhuset och träna på programdelar, men det gick tydligen inte att rida där inne på grund av alla fåglar som flaxade omkring och ställde till oväsen. Som tur var så var paddocken helt okej att rida i, och jag är tacksam över det valet eftersom det var en helt underbar kväll att rida ute i. Paddocken håller visserligen inte 20×60-mått, men jag red ändå som om den vore det. La fokus på travdelen i LA:3 i dag och fick kämpa lite extra med skänkelvikningen undan för höger skänkel. Misstänker att det är muskelsträckningen i högerbogen som spökar eftersom han är så ovillig i det varvet, för undan vänster skänkel är inga som helst problem. Valde att stå i lätt sits när jag ökade på diagonalerna för att inte störa honom så mycket. Förhoppningsvis så känner han att han kan öka traven och göra det på ett bra sätt utan att jag sitter där och skumpar – och om jag sedan gör det på tävling så får det väl bli så. Någon gång skall väl även jag lära mig att sitta med i rörelserna..

 

Avlutade stallkvällen med att stretcha och massera bogarna. Vi får väl se om det hjälper 🙂

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 70

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: