Ringrostig dotter hoppade ringrostig häst :)

Fjäskade lite med Amanda för att få Mackan över några små hinder, och glädjande nog så var hon inte så svår att övertala. Passade extra bra att göra det här när det var onsdag och en längre dag på jobbet eftersom vi då kan dela upp sysslorna och bli klara betydligt tidigare än vad jag blir när jag är ensam.

Amanda har inte hoppat på närmare två år, så hon var lite ringrostig och hade lite svårt att hänga med den lika ringrostiga Mackan i språng som kanske inte var så jättebra till en början.. Jag hade lagt ut tre travbommar och satt upp tre lite lägre hinder eftersom det var längesedan som de hoppade. När Amanda styrde på travbommarna så travade Mackan käckt över, men när hon styrde på första hindret så var det som om han blev alldeles överraskad. ”Va? Skall jag hoppa? Oj! Då gör jag väl det..” Bussiga Mackan gjorde så gott han kunde och det gjorde även Amanda (som tyvärr hade rejält ont i ryggen). Efter en stunds trevande på hinder så gick det lite bättre och sprången blev också jämnare. Kul!

Det vore kanske bra om Amanda kan hoppa Mackan en dag i veckan så att jag kan ta över när Mackan är lite mer igånghoppad. Målet är ju att hoppa KM nästa höst 🙂

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 70

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: