Styrka och uthållighet i manegen.

Arbetade ganska mycket i galopp i förrgår, så jag hade tänkt att arbeta mer med traven det här ridpasset. När jag hade värmt upp så kände jag att Mackan var lite stretig och motvillig och då ändrade jag min plan och började arbeta honom i galoppen istället eftersom han brukar bli bättre efter galoppen. Så var det även i dag. Efter en del kort galopp med lite tempväxlingar så övergick jag till att rida skänkelvikningar och träna på att hitta ökningen i mellantraven. Först ställde jag mig i lätt sits på diagonalen och manade på honom och då blir det rätt bra ökningar. Därefter satte jag mig ner och gjorde korta ökningar där jag verkligen försökte rida in i mellantraven och inte bara skumpa med. E som red samtidigt som mig tyckte att det såg riktigt bra ut 🙂

När jag väl kommer igång och när det flyter på så är det så himla roligt och det blir svårt att avsluta, men för hästens skulle så får jag bita mig i hälarna för att inte fortsätta allt för länge. Visst, jag kan säkert rida mycket längre utan att det gör Mackan något, men han skall ju tycka att det är kul nästa gång också.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 70

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: