Gammal och stel?

Kom till stallet efter en dag på jobbet och var inte alls motiverad för att sitta upp i sadeln, så planen var att tömköra istället. När jag tog fram gjorden så såg jag att ena tömmen var borta. Va? Blev lite matt eftersom jag var peppad på tömkörning, men fick raskt tänka om till longering. Samtidigt så undrade jag var sjutton min töm kunde vara. Eftersom det bara var den ena som fattades så måste det vara någon som har lånat en och glömt att hänga tillbaka den, eller så är det någon som har råkat ta fel. Hoppas bara att den kommer fram igen – den är ju trots allt Martinas..

 

Paddocken var riktigt bra den här kvällen och Mackan arbetade på bra. Han lyssnade riktigt bra och det var enkelt att göra övergångar i alla gångarter. Kul! När hästen i andra delen av paddocken fick frispel och rusade runt så jobbade Mackan bara på utan att bry sig. Härligt.

 

Jag känner av stelhet i min kropp nu mer än någonsin. Varje gång jag sätter mig i sadeln så stramar det otroligt mycket i ljumskarna och det tar säkert 15 minuter i skritt för att det skall kännas bra igen. Vet inte om det är det som gör att jag drar mig från att sitta upp, eller om det är för att jag har nya stövlar som påverkar att jag inte har någon känsla av var jag har Mackan och mina skänklar. Har faktiskt ingen aning. Det kanske är läge att köpa något kosttillskott som mjukar upp kroppen? Får nog Goola det.. Tyvärr är det också så att mina joggingrundor uteblir nu när det är mörkt, kallt och regnigt – det är säkert också en bidragande orsak. 

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 40

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: