Kiropraktor.

Äntligen dags för återbesök av kiropraktor Magnus. Nu var det drygt 10 dagar sedan som han behandlade Mackan senast och han var riktigt nöjd med Mackan i dag. Enligt Magnus så var Mackan mycket bättre den här gången och det som behövde fixas var relativt lätt åtgärdat. Härligt!

 

Under tiden som Magnus behandlade Mackan så mockade jag och gjorde allt annat innan det var dags att gå en kort promenad med Mackan. Efter promenaden så släppte jag ut Mackan i hagen och det första han gjorde var att dra en riktig racerrepa tvärs igenom hagen. Rackarns häst. När jag kom in i stallet igen så blev jag bjuden på fika av Ulla – det är tydligen så de har det i stallet på förmiddagarna.. Lugnt och skönt utan stress. Riktigt trevligt.

 

Efter myset i stallet så var det dags att åka hem och jobba lite. Eleverna har lov, men det har inte jag. Fördelen var i alla fall att jag kunde sitta hemma och jobba, för på jobbet blir jag avbruten titt som tätt och det är svårt att bibehålla fokus en längre stund. Allt tar så mycket längre tid då.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: