Lite äckligt med kandar, tyckte Mackan.

Det var tur att jag fixade iordning kandaret i går kväll eftersom det var mycket att  göra på jobbet innan jag kunde åka därifrån, så jag blev riktigt sen. Vi satt på jobbet i regnvädret och pratade via Skype med en kollega som jobbar i Thailand – man blir ju lite avundsjuk. Rätt fräckt att man kan koppla upp sig och ha en liten minikonferens trots att hon är så långt bort. Hur som helst så var det skönt att komma ifrån jobbet och åka vidare till stallet.

 

I dag var det dags för kandarvänjning. Stoppade in kandarstång och bridong i munnen på Mackan och jag trodde aldrig att han skulle sluta gapa. Han såg helflanig ut! Men, men.. jag tänkte att han får vänja sig, och det gjorde han faktiskt. När vi kom ner till manegen så var han väldigt lugn i munnen och förblev så större delen av tiden. I och med att jag red på kandaret så tog jag det väldigt lugnt – mest skritt, men även lite trav och galopp men inga mer avancerade övningar än så. 

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: