Träning för Elin med kandaret på.

Äntligen dags för träning igen. Jag har legat lite lågt med träningen i och med att Mackan har fått ett par behandlingar av kiropraktorn samt att bogen inte har sett helt okej ut. 

 

Kände mig ringrostig inledningsvis och spände bl a nacken så att jag trodde att huvudet skulle trilla av. Hemskt! Jag vet inte varför jag spände mig så vansinnigt i nacken, men som tur var försvann det efter att jag hade galopperat en stund och övergått till traven. DÅ kunde jag sitta och arbeta som tidigare. Skönt! I dag fick jag mest arbeta med övergångar och skolorna samt att hitta formen i galoppen. Det gjorde inte saken lättare att jag hade dubbla tyglar att hålla reda på – lite som att tömköra faktiskt. Bridongtygeln gled ur handen på mig titt som tätt och när jag skulle korta den så var jag tvungen att kolla så att det var rätt tygel jag kortade. Inte helt smidigt, men det skall väl bli ordning på det också på lite sikt. Kul var det i alla fall!

 

Tre bra saker i dag:

– Vi hittade formen rätt snabbt och behöll den större delen av tiden.

– Mackan gick bra på kandaret.

– Jag fick till slutorna bättre än tidigare.

 

Att förbättra:

– Försöka bibehålla en hög form även i övergångarna trav-skritt samt galopp-trav genom att lätta mer i handen och låta Mackan bära sig själv. (Stilla med handen och sitta djupare i sadeln och bara tänka ”skritt”.)

 

Det är så oerhört roligt att träna och i och med dagens träning så känner jag att det finns hopp om framtiden!

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: