Åh vad det är kul att rida!

I dag var det fullt av folk i stallet på kvällen. Ovanligt många, faktiskt. När jag skulle rida så var det gott om folk i manegen också och på så vis blev det ju lite ”framridningsträning” för min del. Jag har dock lite svårt för när en del väljer att skritta/promenera med sin häst på spåret när det är fullt av andra som rider. Varför inte skritta/promenera innanför spåret? Tyvärr är jag lite mesig och säger inte till. Vi borde nog ha tydliga ridhusregler så att alla vet vad som gäller. 

 

Red på kandaret i dag igen och kämpade vidare med att hålla reda på dubbla tyglar. Jag försökte tänka på det som Elin och jag tränade på och det blev då övergångar, skolor och fokus på formen (så att Mackan inte dyker ner). Tidigare hade jag läst Beatas riddagbok och tänkte att jag också kanske borde rida framåt 8 steg och tillbaka 8 steg, men när jag hade ridit en stund så glömde jag alldeles av det. Typiskt. Behöver nog någon som står och håller koll på mig och påminner mig..

 

Tre bra saker i dag:

– Börjar få koll på tyglarna.

– Formen oftast okej.

– Fick en del fina övergångar.

 

Kan förbättra:

– Hålla min plan även om det är folk i ridhuset.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: