Skulle föreställa frihetsdressyr :D

Utvecklingssamtal på jobbet och dotter med sambo från Ystad på ingående fick mig att tänka praktiskt. Ingen ridning i dag för att spara tid, så det fick bli en mellandag med variation – frihetsdressyr. Hahahaha! Så kan man ju också kalla det! Mackan var måttligt intresserad, men när jag manade på honom snett bakifrån så sprang han iväg och när jag rörde mig mot bogarna så vände han. Det var rätt kul! Jag fick honom att ändra riktning ett antal gånger, men rätt var det var så drog han iväg värsta repan runt i manegen. För ett ögonblick så trodde jag att han antingen skulle gå omkull eller trampa av sig skorna, men det blev varken eller. När han hade kört sitt race så kom han in till mig i mitten för att få en liten godis. Efter det så gick han snällt med mig runt för att fylla igen spåren som han hade gjort här och där. 

 

Om en vecka skall jag åka med FRK-gänget till Tobbe Larsson i Skåne och det skall bli kul. Vem vet, jag kanske kan få lite tips på hur jag kan göra.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: