Höftböjaren är som en fiolsträng :(

I dag var jag nästan först i stallet, men när jag var klar med allt så var det riktigt många i stallet och några hade till och med hunnit ner till manegen. Jag tog lite extra tid på mig i och med att jag masserade Mackan lite före ridningen i dag eftersom han såg riktigt stel ut i högerbogen i går. 

 

När jag satte mig i sadeln så trodde jag nästan att mina ben skulle lossna. Jäklar vad det stramade i höftböjarna! Som tur är så är Mackan snäll och går lugnt och fint, för om han hade hoppat och skuttat så vet jag inte vad jag hade gjort. Fattar inte varför det är så stramt och stelt. Måste nog försöka stretcha lite mer..

Red på Pessoa Magic och remontnosgrimman i dag och det fungerade riktigt bra. Mackan var rätt ok i munnen och han satt inte fast alls i vänster sida. Några gånger tenderade han att fastna, men det var rätt lätt att lossa honom igen. Skönt. Galopperade en del och stämde av övergångarna samt red öppna i trav. E som gick med sin häst under tiden som jag red sa att Mackan såg riktigt spänstig ut, och det är ju alltid kul att höra. Jag avslutade med att trava av honom samtidigt som jag växlade mellan att ställa vänster och ställa höger, och då var han riktigt loss och fin. 

 

Tre bra saker:

– Mackan lyssnade riktigt bra och brydde sig inte om den fladdrande plasten utanför manegen.

– Vi var i kommunikationsbubblan rätt mycket tid tillsammans.

– Jag tänkte en del på spänningsnivån i kroppen (och konstaterade att den var väldigt låg).

 

Att förbättra:

– Försöka komma djupare ner i sadeln och släppa spänningen i benen (främst i traven).

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: