Nytt underlag?

Fredag. En riktigt kall fredag. Trots det hade jag bestämt mig för att rida som vanligt i dag i och med att jag skall träna för Karin Öljemark på söndag, och då kan jag ju inte komma utan att ens knappt ha suttit på hästen.. 

När jag precis hade kommit ner i manegen så kom det några som skulle kolla underlaget i manegen. Vi har tidigare påtalat att det har varit lite dåligt med underlag på den nedre volten så nu hade Ulla & Co bett någon att komma och titta på det. De gick runt och kollade underlaget lite här och där, och när de sparkade i det så blev Mackan alldeles hispig. Likaså när de tog fram spaden och grävde lite här och där, så jag valde därför att promenera med Mackan tills dess att de var klara – det skulle nog ändå inte bli någon bra ridning när de var där. Sammanlagt så blev det 30 minuters skritt innan jag satt upp och efter det så var det bara jag, Mackan och julmusiken kvar. Härligt. Joggade mest i dag och lät honom rulla på i galoppen en stund. Så mysigt!

Jag hade på mig ordentligt med kläder och var faktiskt riktigt varm i hela kroppen när jag var klar, faktiskt nästan lite svettig. Den enda kroppsdelen som inte mådde bra var låren.. De var riktigt kalla efter bara 15 minuter utan dunkjol. Skall nog försöka komma på någon käck lösning så att jag slipper frysa om låren, för jag vet inte om jag får plats med långkalsonger i ridbyxorna.. Kanske dags att köpa ett par varmare vinterridbyxor?

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: