Födelsedagsbarn, tårta och VARG.

I dag fyllde sonen 17 år och Mackan fick en vilodag. Hyrde in Karin som fixade mockning och mat eftersom jag arbetade till 18.30 och skulle få svårt att hinna både stall och födelsedagsuppvaktning utan hjälp.

 

När jag var nästan hemma med bilen så fick jag syn på något som jag först trodde var en hund och funderade blixtsnabbt på var husse eller matte var. MEN väldigt snabbt insåg jag att det faktiskt inte var en hund utan en varg jag hade ca 15-20 meter framför mig – nästan precis vid vår brevlåda! När den fick syn på bilen så stannade den och tittade på mig en kort stund och därefter tog den några viga hopp uppför berget som ligger bredvid vårt hus. Ca 15 meter upp så stannade den igen och tittade ner på mig en kort stund innan den gav sig iväg in i skogen och den lämnade mig med en otrolig känsla i kroppen. Helt makalöst! Inte nog med det – några meter ovanför vargen så svävade en stor rovfågel, men jag såg inte vad det var för sort. Det var lite som om den ville ha koll på vargen – inte vet jag, men fräckt var det. En riktigt magisk upplevelse!

 

När vargen hade lämnat mig så skyndade jag mig in för att meddela familjen och framför allt säga till Amanda att hon nog inte skulle släppa ut sin valp i trädgården på ett tag. Hugo är ju pytteliten och ett lätt byte för både varg och rovfågel.

 

Bortsett från mötet med vargen så blev det en lugn kväll med sonens önskade pannkakstårta samt fika med vanlig tårta efteråt. Ingen sund kosthållning i dag inte..

 

Lev väl

 

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: