Travbommar för lösgjordhet och kvickhet.

I dag var vi några som hade bestämt träff i manegen för att ägna oss åt markarbete. Jag hade fått låna boken Hoppning för dressyrryttare av Helene i stallet och valt ut två övningar:

* 5 travbommar tvärs över medellinjen. (Bommarna var utlagda med olika avtånd i ändarna.)

* 5 travbommar på volt (i två hörnen av manegen).

 

Nackdelen var att vi inte hade någon medhjälpare på marken så vi fick hoppa av om det var någon häst som råkade flytta någon bom. Jag tycker att det är lite svårare att mäta ut avstånden nu eftersom det var längesedan som vi var iväg på hoppträningar och byggde banor. Då hade jag liksom avståndet i benen, men inte nu längre. Jag får väl göra som några tjejer i stallet: mäta upp 120 cm och mäta antalet fötter.. Nästa vecka är det en av de andra som väljer ut några övningar och tanken är att vi skall försöka göra det här regelbundet. Kul!

 

Tre bra saker i dag:

1. Vi genomförde det vi hade planerat.

2. Jag genomförde en del av en plan som jag har.

3. Det var helt ok övningar som jag hade valt ut (och H tyckte att det var jätteroligt!)

 

Att förbättra:

Förmågan att lägga ut bommar med rätt avstånd.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: