Skritt på Bräckan.

Tillbringade dagen med att springa runt på Freeport och leta skidkläder eftersom vi planerar att ta en ”sista-minuten-resa” till snön. Tittade på restresor till Alperna och insåg att det skulle bli alldeles för dyrt att åka fyra personer (i och med att jag har Mackan..). Nu har vi siktat in oss på svenska fjällen och hoppas på att hitta något bra – men skidkläder hittade jag dessvärre inte. Inser att vi hästmänniskor är rätt konstiga: Vi lägger lätt ut mängder av 100-lappar på träningar, men andra saker som t ex skidkläder är inte prioriterat. Jag stod där i affären med en jacka för 900 kr, vilket i och för sig var skitbilligt för den, men tänkte samtidigt ”nej, det är alldeles för mycket pengar.” Konstigt. En jacka kan jag ju ha i flera år, men en träning är ju färskvara. Om det är så att vi bokar en stuga så får jag väl köpa en jacka..

 

Dagen var riktigt fin och jag hade hoppats på en uteritt i strålande solsken men jag hann knappt sitta upp i sadeln förrän solen gick ner i horisonten. Oavsett så var det i alla fall en riktigt härlig utetur och nu längtar jag till våren så att vi kan trava och galoppera när vi är ute och rider. I dagsläget är det stenhårt i marken och gångarten blir skritt. MEN snart är det vår! 🙂

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: