Värmekamera och Biolightbehandling.

I och med att jag är den typen av person som grubblar och gärna analyserar olika saker som t ex Mackans högerbog så kom jag fram till att jag nog behövde komplettera den allmäna genomgången med en Biolightbehandling. Sagt och gjort, i dag kom Viveka Edwards med både värmekamera och Biolightapparat för att se över Mackan. 

Kameran visade inte några konstigheter utan Mackan var jämn värmemässigt. Viveka kände också igenom honom och konstaterade att han var något mer spänd runt högerbogen samt att han var öm i på sidorna om korset (men det var kanske lite träningsvärk från träningen i går). Hon masserade med händerna och körde Biolightljus på de områden som verkade aktuella. Hon stretchade också båda frambenen och konstaterade att det gick hur bra som helst framåt, men att Mackan var lite ovillig i momentet bakåt. 

Efter avslutad behandling så gick hon med mig ner till manegen där hon visade några lösgörande övningar som man kan göra från marken. Inspirationen till det har hon fått från Karen Rohlf (som också finns på YouTube). Det jag kan göra är att leda Mackan och göra små volter/vändningar så att han verkligen får trampa över med både fram- och bakben. Eventuellt kan man ha ett spö för att peta lite på rumpan så att den kommer med ordentligt också. Det är alltså ganska snäva svängar man skall göra, och det är helt klart värt ett försök. Om inte så kan det vara bra att kunna göra något från marken också. 

Eventuellt så kommer jag att hyra en Biolightapparat för att kunna ta en intensivvecka med fokusering på högerbogen. Vet dock inte om det kommer att ha någon effekt, men det kanske är värt ett försök. Nu har ju både Stefan, Magnus och Viveka behandlat Mackan – och problemet med bogen kvarstår. Märkligt. Skall dyka ner i mina gamla inlägg för att se när det hela började..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: