Underbar uteritt med Helene och Prinsen.

Egentligen borde jag kanske ha ridit på vågen av Elins ridning i går, men faktum är att vädret var helt fantastiskt och när Helene frågade om jag ville hänga med på en skrittur så nappade jag direkt. Vi skrittade bort till ridslingan som ligger bakom Fjärås ridskola och fortsatte en bit bort på en liten grusväg för att se vart den ledde. Tyvärr tog den slut vid en liten gård så vi fick vända och gick då istället hela vägen ner till ridskolan för att därefter vända tillbaka hemåt. Det blev rätt mycket backar och Mackan hade nog helst gått på plan mark i dag istället för att bära på tunga matte uppför och nedför i naturen. Han kämpade på tappert i backarna, men det var kämpigt för honom och jag misstänker att han var lite trött i musklerna efter gårdagens lite tuffare pass. I morgon skall han få vila..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: