Precis utanför placering.

Äntligen dags för tävling igen! Läste Hippson Magazine och tips om hur man kan lägga upp sin framridning för ett par dagar sedan och försökte följa det upplägget. Framridningen kändes bra och jag tror att vinterns kurs i mental träning har gjort gott för mig själv som ryttare. Tittade inte på de andra ekipagen under framridningen utan fokuserade på min egen ridning istället och tog faktiskt för mig och mesade inte. Skönt.

Programmet flöt på rätt bra men fick ett par små missar som drog ner poängen. Bl a fick jag en fyra och en femma, och hade jag inte fått de missarna så hade jag varit placerad.

Efter ritten så sa Amanda och min klubkamrat A-K att Mackan såg lite loj ut ibland, och domaren skrev ”bitvis svag bjudning”, så det tänkte jag ändra på i nästa klass.

Tänkte absolut inte att jag skulle ha chansen att vara placerad med den poängen, men en annan ryttare gratulerade och sa att det var bra ridet och att jag låg precis utanför placering. ”Nej, det kan jag inte tänka mig”, svarade jag då. Så vi gick tillsammans bort till datorn med resultatrapporteringen så att jag fick se själv. När jag fick se det så kändes min insats plötsligt mycket bättre än tidigare. Kul när det går bra redan i årets första start!

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Kategori: Stor häst
Arrangör: Laholmsortens Lantliga RF
Typ av tävling: Regional
Domare: Suzanne Larsson
Klass: LB:2 2003
Procent (heltal): 62
Procent (decimal): 33
Lagtävling: Nej

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: