Jag kom ihåg programmet!

Till den här klassen så var jag lite osäker på hur länge och hur mycket jag skulle rida fram. Det var ju ett tag sedan vi tävlade sist och jag ville inte att Mackan skulle tappa orken före start. Valde att rida fram lite lättare och inte så länge som till första klassen, men frågan är om det var rätt val? Får testa några varianter och se var vi hamnar så småningom..

I den här klassen var det blandad kompott av en fyra, fem femmor, nio sexor och åtta sjuor. Jag instämmer helt i domarens bedömning och tänker att det kunde ha varit bättre. Fyran fick vi för travinslag efter galopplängningen då jag skulle ta tillbaka honom till arbetsgalopp och därefter till samlad galopp. Jag använde nog bromsen lite för mycket och stöttade inte tillräckligt med drivningen. Typiskt. Femmorna fick jag för att jag inte har tillräckliga längningar i såväl trav som i galopp. Mest nöjd är jag med sjuorna eftersom de visar att det finns hopp om framtiden. 

Domarens samlade kritik: ”Trevlig häst, för dagen inte helt eftergiven och tappar lite bjudning. Försök att rida programmet lite mer distinkt och visa tydligare längningar.” Instämmer. Dock tryckte jag på honom mer i det här programmet och Amandas kommentar var att han hade ”längre ben” än i LB:2. 

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Kategori: Stor häst
Arrangör: Laholmsortens Lantliga RF
Typ av tävling: Regional
Domare: AnnCharlotte Cadier
Klass: LA:3 2003
Procent (heltal): 60
Lagtävling: Nej

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: