Brall på linan :)

Efter fyra dagars vila så var det dags att hitta på något ”lagom” med Mackan, och det fick bli longering. Vädret var helt underbart och paddocken var rätt bra i underlaget så jag passade på att vara ute. Mackan brallade som bara den inledningsvis, men ganska snart så slappnade han av och travade på riktigt bra. Longerade på volten och sprang därefter utmed långsidan och la en ny volt vid B för att låta honom gå på volten där några varv. Longerade växelvis på volt och på spåret och försökte få honom att länga ordentligt på stegen på långsidan, vilket fungerade riktigt bra. När han länger riktigt ordentligt så blir det lätt att han faller in i galopp, men det gör inte så mycket. Det är lite svårt att hålla kvar honom i trav när jag har honom på linan. 

Köpte MSM på GHS som jag skall ge till honom och det skall bli spännande att se om det gör någon skillnad. Passade på att köpa MSM till mig själv också, men i morgon skall jag beställa tid för en riktig hälsoundersökning för att kolla så att mina värden är ok. Har känt mig lite trött och ”konstig” det senaste och misstänker att mina värden kanske inte är helt bra. Det bästa vore om de sa ”ät lite mer järn så blir det bra”..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: