Elin red Mackan för att visa honom längningarna.

Med egen erfarenhet och domarnas kritik i tankarna så har jag valt att låta Elin rida Mackan minst en gång i veckan för att hon skall kunna visa honom det jag inte kan få till: längningar och så småningom byten. Hon har redan ridit honom vid två tillfällen och hon tycker att han känns riktigt bra nu, så något har väl funkat med min ridning.. Vid tidigare tillfällen så har hon mest ridit igenom honom och försökt få honom att bli kvickare för hjälperna, men hon har också introducerat längningarna för honom och då fått det att fungera rätt bra. Till en början så visste han inte riktigt vad det var hon bad honom att göra, men när poletten väl trillade ner så såg det riktigt lovande ut. Jag blir riktigt imponerad över hur lätt det ser ut när Elin sitter där och rider så snyggt utan att skumpa det minsta. Inser att jag måste träna upp min bålstablilitet och kondition för att orka fullt ut – frågan är bara när jag skall hinna det?

Jag tänker inte rida längningarna själv på ett litet tag, utan lämnar det till Elin så att hon kan befästa dem innan jag gör ett försök. Däremot så tänker jag rida korta tempoväxlingar och rida fram ordentligt ett par steg då och då. Någonstans måste jag ju träna mig på att sitta still..

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 75

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: