Första tävlingen i Borås.

Fick sällskap till Borås av Amanda som ställde upp som hästskötare i dag. Alltid skönt att inte behöva vara ensam. Vägen till Borås var riktigt bra och det tog ca 1,5 timma att köra dit. Precis när jag hade lastat ur så började det regna och det fortsatte regna hela tiden ända tills dess att jag hade lastat Mackan igen. Typiskt. Amanda tyckte att det såg ut som om jag hade rosa ridbyxor i och med att huden lös igenom de vita ridbyxorna och jag kan lova att det inte alls var skönt, men nu har jag gjort det också – tävlat i regn alltså. Förra säsongen hade jag tur och fick nog inte en enda droppe på mig 🙂

 

Framridningen gick ungefär som planerat och jag kände mig redo när jag red in på banan. Fick 4:a för en taktmiss i upptagningen från den ökade skritten till mellanskritten men kompenserade det med en 8:a på ena mellangaloppen. Kul! Jag som har har trixat med mellangaloppen innan men aldrig fått till det riktigt. Nu tror jag att jag börjar fatta hur det skall kännas 🙂

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Kategori: Stor häst
Arrangör: Borås FRK
Typ av tävling: Lokal
Domare: Malou Wickberg
Klass: LB:2 2003
Procent (heltal): 61
Procent (decimal): 67
Lagtävling: Nej

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: