Friskt vågat hälften.. av poängen.

Andra klassen för dagen och lite längre framridning än i Laholm. Det kändes som om Mackan orkade det och då har jag ju dessutom en riktilinje inför kommande tävlingar. 

 

Red in och kände att det var ok. Missade dock i mellantraven eftersom jag satsade lite för mycket och Mackan började då galoppera istället för att länga stegen fullt ut. Skit samma – friskt vågat men poängen sjönk till 4 där.. Vid ett tillfälle så glömde jag av vägen och det var snudd på att jag missade ena volten, men i sista stund så kom jag på vad jag skulle göra och domarens kommentar där var ”sladdar över medellinjen och inte helt eftergiven”. Stackas Mackan – han fick ingen förberedelse alls och det var inte alls konstigt att han sladdade över medellinjen. 

 

Det bästa med dagens LA:3 var att jag fick:

7:a på första skänkelvikningen

7:a på ryggningen

7:a på halvcirkeln

Med 8:an på mellangaloppen i LB:2 så känner jag att det finns hopp om framtiden – bara vi kan få till pusselbitarna rätt vid samma tillfälle 😉

 

Lev väl!

 

http://youtu.be/XOsZBOFQjUA

 

Häst: Machiavelli EC
Kategori: Stor häst
Arrangör: Borås FRK
Typ av tävling: Lokal
Domare: Eva Britt Andreasson
Klass: LA:3 2003
Procent (heltal): 59
Procent (decimal): 29
Lagtävling: Nej

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: