Brallat i hagen? Kiropaktor inbokad.

För att ev kunna åkta och träffa Mackans uppfödare samt träna för Gustaf nästa helg så flyttade jag Mackans kiropraktorbehandling till dagens datum. Magnus var inbokad till 11.00 och när jag hämtade Mackan i hagen 5 minuter innan det så märkte jag att han inte gick rent med vänster bakben. Mackan satte ner tån i marken först och fick inte fram benet lika långt som högerbenet. Typiskt! Tur i oturen då att jag hade Magnus inbokad. Han konstaterade att Mackan var varm i kotan samt uppe i lårmuskulaturen. Magnus fick trixa lite och fick fixat till kotan. Han provocerade dessutom knäleden och höften för att se hur Mackan reagerade, men som tur var så brydde som Mackan inte alls om det som Magnus gjorde, utan han tittade på utsikten istället. Det tolkar jag som att han inte hade särskilt ont.

 

När jag kom hem så googlade jag en del och läste på Spångfors/Eurovets hemsida om hältor och andra problem. Insåg då att Mackan kan ha gjort något med sitt knä utan att det direkt märks på honom och jag fattade då beslutet att kolla upp Mackan ordentligt. Jag pratade med några av mina hästvänner och blev rekommenderad att åka till Eurovets, men de tar tyvärr inga nya kunder så jag bestämde mig för att åka till Helsingborg istället eftersom jag har hört mycket gott om dem också. Nu har jag en tid bokad hos Johan Lenz och förhoppningsvis kanske jag kan få svar på varför Mackan lägger tungan över bettet, står så konstigt samt varför han hela tiden får spänningar och låsningar i högerbogen. Fram tills besöket så tänker jag massera, promenera, longera (när han inte här halt längre) samt ev rida om det verkar fungera. Jag skall ha sadel och träns med mig till Helsingborg, så det är nog bra om han är lite riden innan dess.

 

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: