Värmekamera och Biolight.

För några dagar sedan så fick jag frågan av Viveca Ewars, Care of Ewards, om hon fick lov att titta på Mackan med värmekameran igen. Självklart fick hon det! Vad jag förstår så har hon funderat lite över Mackans problem med högerbogen tidigare, även när hon inte har behandlat, och det är ju alltid uppskattat av mig som hästägare. Viveca såg att Mackan, återigen, har en cirkulationsstörning i högerbenet då det är mycket kallare än det andra. Förmodligen är det väl så att det är muskler och ligament under bogen som trycker och orsakar störning i cirkulationsflödet. Sist vi såg samma fenomen så försvann det när Mackan hade fått en behandling av Magnus Lindén, Health by hands. Jag tar inte ut Magnus direkt utan försöker stretcha och ”rulla” högerbenet och ev stämma av med värmekamera igen efter ett tag. 

Jag hade tidigare också pratat med Viveca om att låna en Biolight, så det gjorde jag nu. Fick några olika program som jag skall köra på hans mest utsatta områden: högerbogen med bröstmuskulaturen, ländryggen och båda sidorna om korset och ner mot falska höftbensknölen. Det skall bli spännande att se resultatet av det här. Vad gör man inte för sin häst??

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: