Trav och lite mer galopp :)

Onsdag och sent möte på jobbet vilket resulterade i att jag var sen till stallet (och också sen hem). Förvarnade familjen om att jag skulle bli sen och tog mig tiden att rida och vara i stallet så länge som det behövdes. Ovanligt bra för att var mig.. 

Lyckades tajma in så att jag fick sällskap i dag också. Kul! Red på det bettlösa tränset, men var inte riktigt nöjd med resultatet i dag. Det kändes som om Mackan inte lyssnade ordentligt och bara sprang som en travare på V75 med näsan rakt fram och full fart framåt. Svårt att påverka på samma sätt som med bett och jag upplevde att jag fick rida med bromsen i utan att kunna påverka så mycket. Vid några tillfällen så ruskade Mackan på huvudet ungefär som om han sa ”släpp mig”, och jag tror att det beror på att det inte blev någon direkt eftergift när jag lättade på tyglarna i och med att de löper lite trögt i ringarna vid nosgrimman. Måste vara jobbigt att ha ett konstant tryck under hakan.. Jag får se om jag kan smörja in lädret så att det blir mjukt och följsamt och på så vis löper lättare med eftergift som följd. Läderbalsam?

E som red samtidigt tyckte att Mackan såg fin ut, framför allt i galoppen. Han känns emellanåt riktigt fin och jag hoppas verkligen inte att vi får bakslag med ny inflammation i halskotpelaren. Nu är jag riktigt pepp på att få igång honom och kunna bygga muskler och kondition under vintern så att vi är startklara framåt sommaren 2014. Håll tummarna!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: