Plan B – låta Amanda rida.

När jag jobbade min sista dag före lovet så såg jag fram emot många ljusa dagar att kunna rida ut på, och då framför allt på de kuperade ridslingorna. Som vanligt blev det ju inte alls som jag hade tänkt mig.. För det första så tog julen och julklapparna mer tid i anspråk än planerat och för det andra så åkte jag på en riktig dunderförkylning som gjorde att jag blev sängliggande hela juldagen och halva annandagen. Trist. Även om jag är uppe på benen nu så tar det på krafterna att bara vara igång, så i dag fick Amanda rida Mackan i paddocken. Nu fick det vara färdigslappat för hans del! Det blir inga muskler byggda av att gå i grushagen hela dagarna i ända.

Amanda red på de stora volterna i både skritt, trav och galopp. Hon tyckte att Mackan inte lyssnade tillräckligt och att han gjorde lite som han ville, men jag misstänker att det var en kombination av att Amanda knappt har ridit det senaste året och att Mackan bara har slappat en vecka tidigare. Nu hoppas jag att jag är på benen inom kort så att jag kan börja ett målmedvetet arbete för att få en vaken, stark och frisk häst.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: