Red för Elin.

Äntligen dags att få träna igen! Visserligen en light träning, men ändå. I och med att Mackan och jag tuffar på hemma i manegen utan att någon håller ögonen på oss så ville jag att Elin skulle ta en fösta koll så att jag var på rätt väg i ridningen. Det är ju så lätt att man sitter och lägger sig till med konstigheter om man inte har någon annans ögon på sig. Jag lastade Mackan och åkte ner till Ligården för att träffa Elin.

Jag fick rida som jag brukar under tiden som Elin tittade på oss. Det var övergångar, korta intervaller med trav och lite galopp. Ungefär som jag rider hemma. Mackan kändes fin och Elin var positiv till det hon såg och sa att vi skötte oss bra. Kul! Jag fick med mig lite som jag skulle tänka på, bl a att variera tempot mer i galoppen och inte släppa iväg honom för mycket när jag trycker på lite. Mackan verkade tycka att det var roligt att komma till Ligården igen för han kändes riktigt lugn och avslappnad samtidigt som han hade bjudning. Jag fick också chansen att träffa några av mina tidigare stallkamrater och det var också riktigt roligt. Vi bestämde att vi tar en träning till om 2-3 veckor och jag får försöka hinna med några stycken innan det att Elin får barn i februari.

Jag har lite svårt att fatta det där med att infoga filmer här på Hippson så jag gör så här istället:

http://www.youtube.com/watch?v=9sp1ldQc55g (travarbetet i början)

http://www.youtube.com/watch?v=OAEqPneX2OU (galopp och avslutande trav)

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 70

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: