Motivationen tryter..

Nu var det ett tag sedan som jag skrev ett inägg här, vilket beror på olika faktorer. En är helt klart att jag har fått en annan överblick med Stallboken som vi i stallet fick i julas – varför har jag inte kört den planeringen tidigare? En annan är att tiden knappt räcker till för allt som skall göras.Jag tycker att jag planerar upp veckorna (ridmässigt), men så kommer det alltid saker som måste få högre prioritet. Trist. Jag misstänker att det har med mörkret att göra eftersom man lätt tycker att det är natten när klockan har passerat 20.00 och jag har dessutom ingen i min närhet nu som sporrar mig till att hålla igång. 

Veckan som har varit har erbjudit ömsom ridning, ömsom vila – och vilan har till största delen varit ofrivillig i och med att Mackan blev väldigt öm i en hov efter skoningen härom dagen och haltar när han travar i hagen. Om han får vila några dagar så hoppas jag att det ger med sig så att jag kan börja rida igen efter helgen. (Åker till dottern i Malmö på helgen så då hade han ändå fått vila.)

Kollar runt efter stallplats också. Allra helst hade jag nog velat stå kvar, men jag vet inte om jag egentligen är helt säker på det. Det är lite för oorganiserat för min del – hästarna kommer visserligen ut på morgonen och får lunch någon gång mellan elva och två, men sedan så är det väldigt olika när de kommer in. Ibland är klockan nästan åtta på kvällen och ibland kommer de in redan vi fem. Det gör att det blir svårt att planera upp högivorna och ibland kan det bli många timmar utan mat. Ibland saknas det hö när jag skall packa det, och då blir jag inte så glad (men tack och lov så händer det inte särskilt ofta). Underlaget i manegen harvas och sladdas väldigt sporadiskt och är därefter. Nu är det flera veckor sedan som det blev fixat och med alla lösa hästar och longering så kan ni ju lätt räkna ut hur det blir. Möjligen är jag aningens trött på det mesta just nu – fråga mig om några veckor när ljuset har kommit fram så kanske jag har en annan inställning. Det ulitmata hade varit samma anläggning fast med någon som hade haft intresse av att driva det ”på riktigt” med mer service, typ intag och fodringar.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: