Sammanfattning: variation i vardagen.

Inser att det är evigheter sedan jag skrev ett inlägg och det måste bero på att jag har haft fullt upp med betygsättning, skolavslutning och förberedelser inför julen. I dessa tider är det ju knappt att man hinner med sig själv…

När jag tittar i Stallboken så ser jag att jag har tränat på det jag har fått fokusera på när jag har tränat för Kajsa och utöver det så har jag varierat ridningen med tömkörning, promenader och uteritter. Rätt varierat alltså. Jag upplever att Mackan trivs när jag rider honom med lite mer öppen nacke och att han dessutom oftare blir lite lugnare i munnen. Positivt! 

Jag fick min sadel kollad av Jeanette på Stall Rustorp 5/12 och det var endast mindre justeringar som (behövde) göras. Hon tog in den aningens lite för att den skulle komma lite högre över manken och ryggen och hon stoppade om sadeln så att den blev jämnare. Egentligen var nog inget av det nödvändigt, men nu när hon ändå kom så fixade hon till det. 

Mackan vaccinerades 17/12, både influensavaccin och botulism. Jag har aldrig tidigare vaccinerat någon häst mot botulism, men nu kände jag att det var dags. 

19/12 fick Mackan massage av Emelie och hon konstaterade att Mackan var spänd i bogmuskulaturen men fin i rygg och bakdel. Hon masserade huvud, hals och bog i ca 1,5 timma och det skall bli intressant att se om det blir någon skillnad över tid. Vi pratade om att Mackan skall få massage en gång per vecka i tre veckor och därefter får vi se vad som behövs. Emelie märker stor skillnade på sin egen häst, vilket har resulterat i att hon inte har behövt ta ut kiropraktorn lika ofta som tidigare. Spännande!

Fick reda på att min hovslagare befinner sig på annan ort till i mitten av januari, så det vill till att hitta någon annan som kan fixa Mackans skoning i början av januari… 

Nu är jag ledig fram till 7/1 och det skall bli skönt! Hoppas på många timmar i stallet och på hästryggen!

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: