Plugg istället för ridning.

I all den stund manegen inte har fått mer vatten på underlaget så fick Mackan vila i dag eftersom jag hade mycket att sätta mig in i avseende min sfi-utbildning. Kursen är nätbaserad, totalt 30p som är helt på distans och 50%, så om ett år räknar jag med att vara klar. I och med att den är nätbaserad så vill det till att jag har koll på vad som skall göras och när det skall göras. Det är många korta filmer, flera böcker och föreläsningar som jag skall ta mig igenom före examinationen av delkurs 1 i mitten av månaden. Fördelen är att det mesta är riktigt intressant, vilket gör det lite lättare. Vissa filmer och texter borde alla läsa eftersom de ger en helt annan inblick i hur det kan vara att bryta upp från en känd tillvaro och resa till ett annat land där allt är nytt. Det är med beundran jag tänker på alla dessa människor som mer eller mindre tvingats att lämna sitt hemland. Emellanåt önskar jag att det var någon i mitt arbetslag/närhet som också läste samma kurs, för då hade vi kunnat diskutera alla tankar som uppstår. Nu plågar jag min man med lösryckta kommentarer och förväntar mig att han skall svara eller kommentera med något klokt – vilket oftast uteblir.

I morgon eller på torsdag skall det komma en elektriker som skall fixa pumpen till bevattningssystemet i manegen och det ser jag fram emot.

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: