Träning för Isabel.

Äntligen kändes det som läge för att ta en träning för Isabel och checka av Mackans aktuella status. Det har ju gått ett antal veckor sedan sist… Minns faktiskt inte när det var, men det var i den vevan då Mackan kastade sig till höger och vänster och efter det har vi inte riktigt kommit på banan igen, Mackan och jag. De senaste två veckorna så har jag varvat promenader med lättare ridning och massage, vilket verkar ha gett resultat. I dag skulle det vara hoppträning ute och jag skulle rida i manegen, och för säkerhets skull bad jag om lite extra vatten på underlaget i manegen för att det skulle bli lite mer stabilt och det var både sladdat och vattnat rätt nyligen, vilket jag verkligen uppskattar.

Från att de senaste veckorna ha fått jobba rejält med spårningen i höger varv så fick jag jobba desto mer i vänster varv i dag. Ingen nackdel alls att han har bytt sida! 🙂 I vänster varv fick jag tänka nästan bakdelsvändning/piruett, fast i trav, för att få in framdelen på bakbenens spår. Efter en vinglig inledning så gick det bättre och bättre och Mackan kändes mycket stadigare än tidigare. Fick även ha samma tanke i galoppen och där var det mycket lättare att få in framdelen på samma spår. Jag skall ha en aktiv ytterskänkel lite längre fram och rakställd/aningens högerställd häst (emellanåt) samtidigt som jag arbetar med halvhalter de kommande ridpassen. I och med att jag gör så så bidrar det också till att Musklerna i halsen slappnar av på ett bra sätt. I dag var det en markant skillnad före och efter ridpasset, vilket är riktigt positivt.

Nu skall jag försöka komma tillbaka till mitt ”forna” jag, för i dag blev det lite väl skumpigt och okontrollerat då och då och så vill jag ju inte ha det!. 😉 Träning bokad även i nästa vecka! 😀

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Träning för Isabel.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: