Träning för Isabel.

Torsdag och ledig dag. Så skönt. På fredag är det en lovdag så då är jag också ledig och efter det är det helg. Summa summarum fyra dagars ledighet. Skönt! Inte så att jag kommer ha massa tid över, men det är alltid trevligt att kunna göra lite som man vill.

I dag var det träning för Isabel igen och vi fortsatte arbetet med rakriktning som vi påbörjade förra veckan – det vill säga att flytta in framdelen på bakdelen och då framför allt i vänster varv. I höger varv fick jag tänka lite likadant i och med att jag höll på att hamna i staketet vid upprepade tillfällen. Märkligt. Första gången det blev så så sköt Mackan ut bogen och flöt iväg så att vi höll på att rida in i staketet. Andra gången tänkte jag ”inte in i staketet, inte in i staketet” och givetvis tittar jag på staketet OCH hamnar i samma situation igen. Typiskt. Jag vet ju att jag inte skall titta på staketet utan istället titta längre fram på spåret och när jag väl gör det så går det mycket bättre. Att jag aldrig lär mig!  I vänstervarvet fick jag arbeta med de vändande hjälperna och det var mycket lättare i galoppen än i traven – framför allt när jag tittade låååångt fram, dit jag skulle, så på den öppna delen av volten fick jag titta på A för att vända in Mackan på rätt spår och när det fungerade så kändes han riktigt bra. I slutet av ridpasset så gick han fiiiint och jag satt djupt i sadeln utan att det kändes jobbigt. Najs! Avslutade dagens aktivitet med att hänga av sadel och träns i stallet och sätta på repgrimman för att gå på en promenad med Mackan då han också fick äta gräs. Han är så himla rolig när han stannar för att äta ett par tuggor under tiden som jag fortsätter att gå, för att därefter trava ikapp mig för att återigen ta ett par tuggor. Så kan han hålla på hela tiden. 🙂 Tur att jag har drygt tre meter långt rep så att han hinner tugga när jag går, men det är ett himla jobb att se till så att han inte trampar på repet.

På söndag är det tävling och i dag passade jag på att putsa sadeln och smörja den eftersom det inte är så ofta som den får omvårdnad. I morgon skall jag fixa sommardäck på transporten och på lördag skall jag vara funktionär på ORF’s ponnydressyr för att därefter åka till stallet och förbereda Mackan för söndagens tävling. Dessemellan hoppas jag kunna umgås med maken och sonen – de tycker att jag likaväl kan bo i stallet eftersom jag nästan aldrig är hemma…

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: