Träning för Isabel.

Äntligen var det dags att träna igen! Jag var hemma från jobbet på Sommarskolan relativt tidigt så jag hade gott om tid på mig att mocka, borsta, stretcha mm. Så skönt att inte behöva ha bråttom! Jag hann till och med sätta mig i solen en stund och då blev jag så himla trött att jag hade kunnat somna direkt. Det var rätt motigt att lyfta på rumpan och gå in i stallet igen…

Under uppvärmningen lät jag Mackan rulla på i galoppen i ett hyfsat friskt tempo för att få lite gratis bjudning efteråt och det funkade även i dag. Najs! Hann med några övergångar också innan dess att Isabel kom och det var dags att plugga in öronsnäckorna för att kunna höra henne bättre. Vi stämde av lite övergångar, takt och spårning på volten först och rätt så snabbt kunde jag lämna volten för att träna på skänkelvikningarna. Ingångarna var bra och tvärningen var ok för dagen men jag måste tänka på att sitta rakt över Mackan och inte ”hjälpa till” med sätet eftersom jag då lätt kollapsar i ena sidan och andra sidans axel lyfts något. Inga stora grejer, men här siktar vi mot perfektion! 😉 När skänkelvikningarna satt så övergick jag till att rida skolor – först öppna utmed långsidorna med volt i första hörnpasseringen och på mitten. De gick förvånansvärt bra och jag fick övergå till att rida sluta på samma sätt. Jag har lite svårt att få samma flyt i dessa, men med träning skall väl de också sitta lite bättre så småningom.

Avslutade med lite galopparbete på volten. Jag upplever att Mackan är stadigare i högervarvet och att han orkar lite mer där. För att fixa till vänstervarvet och öka drivet i hans bakben så fick jag minska volten för att ur det öka volten genom att tänka/rida skänkelvikning. Jag fick också rida öppna i galoppen utmed långsidorna ett par gånger och efter det så blev det mycket bättre. Duktig häst! I slutet var Mackan lite trött och det kan jag gott förstå. Svettiga och nöjda lämnade vi paddocken för en avkylande dusch av Mackan och en avslutande promenad i den underbara sommarkvällen. ❤

 

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Träning för Isabel.”

  1. Så bra med öronsnäckor 😊 Jag har svårt att höra vad tränaren säjer ibland så det hade jag behövt.
    Låter som om ni är på G igen. Kul.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: