Falsterbo!

Nu sitter jag hemma vid datorn efter tre härliga och roliga dagar i Falsterbo med min kompis Lotta. Det har varit tre dagar med babbel – mest om hästar men även om annat och det har inte varit många stunder med tystnad. Så himla kul! Lotta och jag bodde hos min äldsta dotter och hennes familj i Ystad i två nätter och det var mysigt att även få träffa dem. Det blev ju en och annan mil i bilen dessa dagar… men det var det värt! Tiden går ju så fort när man har roligt. 🙂

Lotta och jag hängde mest vid dressyrbanan, men vi hann även se lite hoppning. Allra mest imponerad var jag av ponnyryttarna i dressyren. Så himla duktiga! Tänk om jag hade haft en gnutta av deras talang… En av flickorna fick frågan om hur länge till hon kunde tävla sin ponny, och då brast hon ut i gråt och berättade att det här var sista året. Stackars liten! Både Lotta, jag och säkert 75% av de som var där fick tårar i ögonen. Tur att man inte rider ponny och måste hålla åldersgränserna…

Siktet var inställt på att shoppa ett par bra ridbyxor i år. Tidigare år har jag fyndat Pikeur och PK till halva priset, men trots att Lotta hjälpte mig att leta så hittade jag inga jag ville ha i år. Dock fyndade jag ett par Muck boots för 200 kr! Alltid lika kul att göra fynd! Jag bytte också mobilabonnemang och fick ett schabrak och en telefon på köpet. 🙂 Att månadskostnaden dessutom blir lägre trots att jag får mer surf gör ju inte saken sämre. 😉

Jag passade på att prata med folk i olika montrar och blev väldigt intresserad av att testa djupvågsmassage på mina lårmuskler som jag tror orsakar mig besvär. Jag fick känna hur det kändes och det var intressant att se hur rörelserna spred sig vidare i kroppen och hur de inte spred sig när någon muskel var spänd. Nu fick jag ingen chans att sätta massageapparaten på låren, men det skall jag prata med Viveca Ewards om. 🙂 Jag var också i Expåras monter och pratade underlag med dem, vilket var väldigt intressant. Tjejen som jag pratade med betonade vikten av att underlaget skall hålla ihop för att inte orsaka skador på muskler och senor och lösningen är magnesiumklorid. Hon berättade att de brukar vattna ca 30 minuter när det är högsommar, men inte annars. Underlaget i vår manege kräver nog mycket mer än så och då håller det ändå inte alltid ihop. Jag håller fortfarande på och gruvar mig över hur jag skall kunna hålla igång ridningen om underlaget i manegen påverkar Mackan negativt, vilket det har gjort två vintrar i rad. Flytta? Helst inte, men om det är nödvändigt så får det kanske bli så.

Efter att ha suttit på läktaren och tittat på alla fantastiska ekipage så är jag grymt peppad att utveckla min egna ridning, men först skall jag tillbringa några dagar i en segelbåt. 🙂 Jag har lämnat Mackan i Amandas och Jossans vård och jag är övertygad om att de tar hand om min prins precis så som jag skulle ha gjort.

tack

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Falsterbo!”

 1. Men hur blir det med en operation? Ska du be Vivi testa laser på dig först?
  Jag får kontakta henne också och se om hon kan få bort min svullnad på låret så jag kan sitta i sadeln igen när jag kommer hem.

  Gilla

  1. Jag skall göra vad jag kan för att slippa en operation eftersom jag långt ifrån är övertygad om att det är det som krävs. Först skall jag få prova att få ström genom musklerna och så får jag se hur det känns. Om det är riktigt bra så kanske jag fortsätter med det, men jag vill även känna på djupvågsmassage för att ha något att jämföra med. Om jag kan hålla musklerna mjuka och smärtfria så kanske jag kan slippa en operation.

   Hoppas verkligen att du blir bra snart! Biolight borde väl vara bra på din skada?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: