Fantastisk uteritt!

Vaken. Undrar vad klockan är… 06.50 känns ju lite onödigt så här en söndag… Först fattade jag inte varför jag vaknade så tidigt och med samma känsla som jag har haft när det har varit tävlingsdagar, men ganska snart insåg jag att jag hade fjärilar i magen för att jag skulle åka iväg och rida ut med Lotta och Elin – på galoppvägarna. Från början sa Lotta ”vi skrittar bara” och i ett annat samtal sa hon att vi skulle rida till galoppvägarna och galoppera. Jag och Mackan som inte har varit ute i skogen på eeeeevigheter. Hoppas att han håller sig på mattan så att jag inte flyger av. Fast varför skulle han bralla? Det har han ju aldrig gjort. 😉 Det var lika bra att gå upp i ottan och ta tag i dagen.

För en vecka sedan köpte jag mig en begagnad hoppsadel, en Prestige Golden Star, 18″ med xl-kåpor – som gjord för mig. Att den dessutom passade Mackan bra gjorde ju inte saken sämre. 🙂 I och med att jag har den här sadeln så kan jag från och med nu äntligen rida ut lite längre och jag ser fram emot många härliga uteritter tillsammans med Mackan och mina vänner. ❤

Det var dimmigt som tusan när jag åkte till stallet, men ju närmare havet jag kom desto klarare blev det. 🙂 Det här kommer att bli en härlig dag!

Stackars Mackan som inte har haft bett i munnen på ett par månader såg lagom nöjd ut när jag tränsade med bett i dag. Saliven började rinna på honom och tungan började joxa direkt, men jag hade faktiskt ingen lust att rida ut för första gången på evigheter och dessutom göra det på bettlöst. 😉

Efter ca 45 minuters bilresa var vi framme i Stråvalla för att möta upp Lotta och Elin. De har ridit ut tillsammans ett antal gånger den senaste tiden och börjar få kläm på vägarna runt omkring, men det verkar finnas mängder med vägar att utforska mer. Dagens ritt började med skritt på asfalt en bit för att därefter övergå till skogsväg, traktorväg och sedan en lagom svampig grusväg. Det var en hel del skritt, hyfsat mycket trav och en del galopp. 🙂 Så himla härligt! Att få sitta på hjärtehästen och tillbringa en dag i skogen tillsammans med mina vänner är i princip oslagbart! ❤ Det var nog bara i galoppen som vi inte pratade… 😉

Jag är så otroligt nöjd med min häst! ❤ Att han inte har varit ute och galopperat tillsammans med andra på så länge och ändå är så himla bussig är helt fantastiskt. Vad hade jag att vara orolig för i morse? Nästa gång vi rider ut kan jag nog bjussa honom på att rida bettlöst. 😉 Han var pigg och glad större delen av de ca 90 minuter vi var ute, men sista biten på hemvägen märkte jag att han var trött. Han småsnubblade och småhalkade lite i skogen och jag fick känslan av att han hade spaghettiben, men när vi kom ut på planare underlag så gick det bättre. 😉 Jag misstänker att han var glad när det blev plant underlag igen. ❤

Tusen tack för den här uteritten, Lotta och Elin! Hoppas att vi snart gör om det igen. ❤

Lotta, Mackan, jag och Elin. ❤

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: