Massage

Hade täcken på hästarna i natt eftersom det väntades oväder. I och med att Mackan var nybehandlad så ville jag inte att han skulle bli blöt och kall. Ackes täcke åkte på av bara farten. Tog en kortis hos hästarna i morse och tog av dem täckena. Var inne en snabbis i stallet och upptäckte att Pernilla hade inne B & P, men utan att ha gett dem mat.. Vanligtvis fixar jag ju allt sådant, men nu när alla andra går ute så har jag tagit semester, och då måste man säga till om man vill ha hästarna matade eller annat – för i annat fall har jag ju ingen aning om att det är hästar som skall ha mat.

Åkte hem ett par timmar tidigare från jobbet. Jag kände mig alldeles matt. Magen var i uppror, nacken värkte och jag kände mig allmänt risig. Dök rakt ner i sängen och somnade direkt. Sov i tre timmar innan telefonen väckte mig. Gick som en zombie resten av kvällen, men fick rycka upp mig för att ge Mackan massage och cool-spray.

Under tiden som jag hade Mackan i stallet så sprang Acke som en idiot fram och tillbaka, vilket ledde till att han var jättesvettig och behövdes svampas av. Han är lite orolig och brôtig i stallet när han är ensam, men han får vackert vänja sig..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s