Besök hos Stefan

Vaknade flera gånger under natten eftersom det blåste helt otroligt. Jag trodde nästan att taket skulle blåsa av! När klockan väl ringde så var jag så himla trött att jag knappt orkade lyfta ögonlocken. Tyvärr var det inte helg så jag var tvungen att gå upp. Friluftsdag på Tjolöholms slott med hela skolan. Våra elever i åk 6-9 skulle orientera och de yngre eleverna hittade på annat i omgivningarna. Vid lunchdags stog två bambatjejer och båda rektorerna och delade ut korv med bröd till alla barn och vuxna. Jättetrevlig stämning och en lyckad dag.

I dag var det dags för Mackan att åka till Stefan igen. Som tur var så hade jag en bokad tid sedan flera veckor tillbaka, och den kom ju väl till pass nu när Mackan inte går rent. Som jag misstänkte satt det i lårmuskeln i höger bak. Mackan har förmodligen gått omkull rejält och satt sig hårt på rumpan, för det var en präktig blödning och sträckning i muskulaturen. Dessutom hade höftknölen hamnat något ur läge igen. Det blev chockvågsbehandling och manipulation av höftknölen. Stefan tyckte också att Mackan verkade ha lite ont i framknäna och frågade hur det hade varit med bjudningen sista tiden. När vi pratade om det så har jag faktiskt upplevt att jag har fått ligga på Mackan som bara den för att få fram honom, och när vi har varit ute så har Mackan inte velat gå på hårt underlag. Så här i efterhand ser jag ju klara samband som jag inte har tänkt på innan i och med att han inte har visat någon hälta förrän i fredags. I en vecka framöver skall jag dagligen massera in cool-spray på Mackans framknän och därefter räcker det med två gånger per vecka. Jag skall också massera musklerna bak med Kamfersalva. (Egentligen skulle jag haft ett annat liniment, men Mackan tål inte det och tappar då pälsen – och det vill jag ju inte.) Mackan skall arbetas som vanligt, så långt det går, men eftersom jag har planerat in vila från och med nästa vecka så får han nog börja vilan redan nu. Förmodligen gör vilan honom gott.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s