Lägesrapport!

Äntligen har vi fått Internet och telefon inkopplat! Vi anmälde flytt av abonnemang minst tre veckor före flytten till Kungsbacka och först nu fungerar det. Gissa om Telia står högt i kurs hos familjen??

Livet i stallet har haft sin gång. Mackan har gått på halvfart under flytten för det har inte funnits särskilt mycket tid över för ridning. Hästarna trivs bra i stallet och det gör vi också. Nu har jag hittat tiderna när det inte är fullt av folk i manegen och ofta kan jag rida helt ensam. Visserligen blir det sena kvällar, men det är det värt.

Vi börjar komma i ordning i nya huset, men allt blev  försenat i och med att tidigare ägare hade lite svårt att tömma huset i tid. På flyttningsdagen så  blev det totalkrock med snickare, elektiker, flyttkillar och städpatrull. Det var ett enda virrvarr av människor, bilar och kartonger. Eftersom källaren inte var klar så kunde vi inte heller ställa in några saker där. Inte alls kul. Så smångingom hamnade mer och mer på rätt plats och ordningen började så smått infinna sig. Det enda som återstod var att lägga in trägolv i tjejernas sovrum, sedan skulle allt vara klart. När snickarna plockade bort golvlisterna så hittade de svartmögel. Inte alls kul det heller. Det blev till att kalla samman säljare, besiktningsman och snickare för en närmare titt. Resultatet blev att vi fick riva väggmaterialet ända in till betongen, spruta med mögeldödande medel och ställa in byggtorkar. Så ser det ut just nu. Undervåningen är ett virrvarr av tjejernas prylar och byggfläktarna dominerar i deras sovrum. Först efter jul och nyår kommer snickarna och tar tag i deras rum. Jättekul.. Övernattande julgäster får väl sova ovanpå flyttkartongerna..

Snart är det januari och då blir det fint:-)

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

3 reaktioner till “Lägesrapport!”

  1. Undrade just när vi skulle höra ifrån dig. Otur med mögel. Hoppas det löser sig. Kul att du har börjat blogga igen. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s