Lättpass.

I dag var Mackan lika varm i alla fyra hovarna när jag kände på dem. Han är dessutom aningens svullen i vänster bak, men utan värme och smärta. Ingen anledning till att inte rida. För säkerhets skull så bestämde jag mig för att rida ett lättare och kortare pass för att inte påfresta honom/hoven/benet. Skrittade extra länge och arbetade lösgörande på mindre volter och serpentiner. Många halter för att få honom extra uppmärksam. I traven och galoppen kändes han precis som vanligt. Jag testade att sitta ner lite mer än vad jag  brukar, för på tisdag när jag skall rida LB:1 så kan jag ju inte rida lätt.. Tyvärr spänner oftast både jag och Mackan till i nedsittningen, men efter några övergångar och med låg, stilla hand så slappnade han av i dag. Galoppen kändes också ok och jag fick till några övergångar som var riktigt bra. Det vanliga är att han bryter av till trav alldeles för snabbt, utan att samla sig, men idag provade jag att ta mycket, mycket mindre förhållningar samtidigt som jag drev, och det fungerade riktigt bra:)) Måste försöka ha med det tänket på tisdag..

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 40

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

2 reaktioner till “Lättpass.”

  1. Jag rider på Ligården i Fjärås. De har programridningar vid flera tillfällen i höst. Frillesås har också några:)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s