Lite varm i hoven – skrittade bara.

Söndag igen. Herrejösses vad helgerna går fort. Ena stunden är det lördag morgon och andra stunden söndag kväll. Hur går det till?

Åkte till stallet på eftermiddagen och jobbade på bra eftersom jag ville rida ut innan det blev mörkt. Vad jag inte tänkte på var att klockan var tillbakaställd och att det därför blev mörkt en timma tidigare än vanligt. Så just därför – red jag ut när det började mörkna. Tur att Mackan är så stabil och bra i psyket att det går finfint att rida ut ensam en mörk kväll.

Eftersom han var aningens varm i sin framhov så valde jag att bara skritta. Skritt på lång tygel är ju jättebra, sägs det. Under tiden som vi skrittade på grusvägen i skogen så berättade jag för honom hur LB:1 var, och han var helt med på det jag sa. Nu vet han precis när han skall göra vad i programmet – det enda jag inte kom ihåg var slutet, så det måste jag ta reda på. Förhoppningsvis kommer han ihåg allt på tisdag..

Lev väl!

https://i1.wp.com/www.falbygdenshf.se/Smatt_gott/Bilder/Dressyrbana.gif

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

En tanke på “Lite varm i hoven – skrittade bara.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s