Kort och kallt.

Onsdag igen och långdag på jobbet. Hade meddelat familjen att jag skulle bli sen, så jag kunde göra stallet utan stress. Skönt.

Började som vanligt att promenera med Mackan, och jag gick och gick samtidigt som jag funderade över hur långsamt och trist det är att gå. Vid en närmare titt på klockan i manegen så såg jag att den hade stannat på 19.30, vilket stämde väldigt bra med tiden i stallet, och det var väl därför som jag först trodde att den fungerade. Satt upp och valde att rida med fleecetäcket på eftersom det var så himla kallt. Ridningen blev därefter.. Gjorde inga större ansatser i ridningen,  men arbetade lite extra med övergångarna trav-galopp-trav. Han kändes riktigt mjuk och fin:)

Var helt slut när jag väl kom hem och somnade gott i soffan.

Lev väl

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Låg
Tid (i minuter): 45

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Kort och kallt.”

  1. Varför går du så mycket med honom innan ridningen? Läste i Ridsport att man behöver inte skritta fram speciellt utan det viktiga är att skritta av efteråt.

    Gilla

  2. Skrittar ordentligt både före och efter. Tror inte att det kan vara fel vare sig för honom eller för mig att gå en stund före.. Jag får dessutom upp värmen och blir lite smidigare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: