Sofia red.

Fredag och dags att åka till Ystad för att hälsa på Martina. Insåg ganska tidigt i planeringen att jag inte skulle hinna rida i dag och därför frågade jag Sofia i stallet om hon ville rida Mackan, och det ville hon gärna. För att spara lite pengar så åkte jag vägen förbi stallet på morgonen för att mocka och göra maten till både fredagen och lördagen, och då träffade jag Sofia som var väldigt nöjd med ridningen. Hon sa att Mackan var jätterolig att rida och om jag behöver hjälp fler gånger så är det bara att säga till. Så bra! Styrde kosan mot Ystad och lyckades helt ovetande pricka tiden för när Håkans tåg från Malmö kom in till Ystad. Tala om tajming!

På kvällen promenerade vi iväg för att äta Pizza på Bröderna M (?). Jag har längtat efter deras pizza med parmaskinka, pesto och ruccola – men ack vad jag blev besviken! Peston smakade absolut ingenting, och trots att jag sa till så verkade de helt oförstående. Trist. Efter maten gick vi hem till deras lägenhet för att spela spel och äta cheescake. Mysigt. Somnade gott på luftmadrassen framför TV:n..

Lev väl!

https://i0.wp.com/www.italian-kitchen.co.uk/galleryitalian/parma-pizzaBIG.jpg

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

2 reaktioner till “Sofia red.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s