Isabel red.

Vaknade bananformad på luftmadrassen hemma hos Martina och Stefan. Det måste ha pyst ut luft ur madrassen under natten, för jag hade känslan av att rumpan låg väldigt långt ner och huvud och fötter låg ungefär där de skulle. Lite halvjobbigt att sova så..

Martina gick till bageriet och serverade färska frallor till frukost. Gott! Efter det så åkte vi iväg för att kolla in Ystads ridklubb, dit hon flyttar Acke nästa helg. När vi kom dit så såg jag att de hade stallar från Bruksbalken, samma leverantör som vi hade till stallet hemma. En stor fördel med det är att det blir väldigt bra luft i stallet i och med att det är öppet i nocken. Dessutom gick det att öppna fönstret i boxen så att hästarna kan titta ut. superbra! Eftersom tanken är att sälja Acke framåt försommaren så är det extra viktigt att ha bra ridmöjligheter nu så att han kommer igång ordentligt. Hoppas att de ordnar några clearrounder också så att vi får testa honom även i sådana situationer.

Eftersom jag var i Ystad så fick jag fixa hjälp med ridningen av Mackan i dag också. Sofia hade ingen möjlighet att rida i dag, men Isabell kunde. Fördelen är att Isabell vet hur Mackan fungerar och hon vet mina mål, så det blir som extra utbildning för Mackan när hon rider. Visserligen får jag betala Isabell, men det kan det vara värt.

Lev väl!

https://i0.wp.com/tranarportalen.se/tranarportalen/TPImg/c84000-Isabel-S%C3%B6derholm.gif

Isabel Söderholm

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

En tanke på “Isabel red.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s