Programridning för Britt Hammar.

Vaknade jättetidigt i morse och kände mig riktigt nervös. Typiskt, jag som måste få kontroll på nerverna.. I dag skulle jag inte få tidsbrist – det hade jag bestämt i alla fall. Åkte till stallet redan vid 9-tiden för att mocka, putsa och rycka manen. Lite dumt kanske att rycka manen samma dag som jag skall rida programridning, men det är så typiskt mig att skjuta upp saker och ting till sista stund. Manen blev väl så där, men jag var nere på Kläppa i god tid och hann rida fram ordentligt. Skönt. Själva programridningen var jag nöjd med, mest 7:or men också några sexor. Tyvärr fick jag en fyra på ett moment i galoppen eftersom jag fick travinslag, men det uppvägdes av 8:orna jag fick på serpentinerna och den avslutande halten. Den här gången flöt programmet på, men jag upplevde att Mackan inte hade tillräcklig bjudning, vilket också visade sig i protokollet där vi fick en 6:a. Jag fick 7 på min sits och det är jag nöjd med. Nu skall jag säga till Isabel att jag vill träna mer på mellantraven på diagonalen, för den är jag inte riktigt nöjd med. Bättre kan vi säkert..

Tyvärr fungerade inte vår fina systemkamera i dag. Bilderna blev suddiga och jag har fått radera hur många som helst. De bästa kan ni ser här:

Under tiden som jag tränar på valda delar av programmet så skall kameran in på service:)

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

3 reaktioner till “Programridning för Britt Hammar.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s