Träning för Isabel.

Även om jag skall vila så blir det inte mycket till vila för min del. Måste ta mig i kragen och slappa lite mer..

I dag var det träning för Isabel igen och det gick ganska bra. Jag red bara med sporrar eftersom det är vad som gäller på tävling och jag arbetade mycket med att få igång Mackans bakbensaktivitet, och det gick riktigt bra. Han var stadigare i formen och han kom under sig bättre med bakbenen. Det jag märker att jag måste jobba extra med framöver är tempoväxlingar i galoppen, för som det är nu så har jag svårt att få tillbaka honom efter en ökning. Om jag tar en aningens för kraftig/tydlig förhållning så tror Mackan att han skall bryta av. Vid ett tillfälle (!) i dag så fick jag till en mer samlad galopp riktigt bra, men det var inte lätt att komma tillbaka till samma känsla i andra varvet. Jag spände till mellangärdet och satt bara helt still med händerna och Mackan svarade med att samla galoppen. Härligt! Han känns smidig och fin i både volter och serpentiner, så jag hoppas att vi kan skrapa ihop några extra poäng där på söndagens tävling.

Lev väl!

 

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Hög
Tid (i minuter): 100

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

2 reaktioner till “Träning för Isabel.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s