Ett lagompass dagen före tävling.

Dagen före tävling och mycket att fixa, vilket i och för sig är kul men det blir inte mycket tid till annat. Håkan och Axel skulle åka och titta på moped till Axel, så Håkan fick både köra mig till stallet och hämta mig. Lagom kul när det är ca 2 mil enkel resa.. Hur som helst så köpte de en moppe till Axel och det känns som prio ett i dagsläget. Kul!

Dagens ridning innebar genomridning av hästen och några tempoväxlingar. Försökte att rida honom raskt framåt med fokus på mig, vilket inte alltid är så lätt när det händer saker utanför manegens väggar. Jag upplever att han blir lite öppen i formen, men när jag rider förbi spegeln så ser jag att det inte ser ut så som jag upplever det – och det är ju positivt.

Efter ridningen fick det bli en snabb dusch av Mackan då han ser ut som en riktig dammråtta för det mesta. Det spelar liksom ingen större roll hur mycket jag borstar.. Hann också snabbputsa både sadel och träns innan Håkan kom för att hämta mig. Skönt att ha det gjort. Amanda hänger med i morgon, så hon får äran att knoppa Mackan under tiden som jag mockar och packar bilen. Egentligen hade jag tänkt att sy knopparna, men jag har inte haft tid att träna på det så därför får Amanda knoppa på vanligt vis.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

En tanke på “Ett lagompass dagen före tävling.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s