Morgonridning.

Hoppade ur sängen och i ridbyxorna för att åka till stallet direkt på morgonen. Härligt att vara där på morgonen, för det var knappt några människor alls där. Valde att rida i manegen för att få lite omväxling och för att känna på underlaget. Det är fiberstrimlor blandat med sand och det harvas och sladdas varje dag:) Fräckt!

Mackan hade svårt att vara fokuserad på arbetet eftersom det fanns så mycket nytt att titta på. För tillfället är han svår att ställa åt vänster och jag misstänker att han har sträckt sig i halsen på höger sida eftersom han är något tjockare strax under mankammen där. Hoppas att massage och liniment gör nytta. Arbetade mycket med galoppen i dag och försökte få Mackan att förstå att det bara är att galoppera på tills dess att jag säger något annat. När vi rider programmen så vill han gärna bryta av så fort jag tar en förhållning, och det ger ju avdrag i poängen.. Underlaget kändes superbra att rida på och det var skönt att kunna rida ordentliga hörnpasseringar utan att vara nojjig över massa löst och djupt material där. Att ryttaren som red samtidigt satte på nostalgisk 80-tals musik gjorde ju inte saken sämre:-)

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 50

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 50+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste två åren har jag tränat CR (centrerad ridning) och eftersom min CR-tränare även har gått kurser i VBR (vertikal balanserad ridning) så blir det en bra mix av dem. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Kontakta mig gärna om du har frågor! :)

En tanke på “Morgonridning.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s