Jag motionerade och Mackan vilade

Äntligen var det dags att cykla till stallet istället för att köra bensinslukande Jeep. På vägen till stallet så hade jag ganska mycket motvind och hoppades på en behagligare resa hem, men ack vad jag bedrog mig. Jag är fullt övertygad om att vinden vred under tiden som jag mockade, för när jag skulle hem så hade vinden ökat och det var till och med ännu värre med motvinden. Sammalagt så cyklade jag i 1 timma och 45 minuter i dag. Inte illa! skall bli spännande att se hur det blir med träningsvärken så småningom..

Nu när Mackan inte har en stor hage med berg och annat så kan jag inte låta honom vila helt de dagar då jag inte rider, så jag promenerade i 30 minuter med honom. Tidigare har han både travat och galopperat runt i sin hage, men nu står han nog mest still. Lite tråkigt för honom..

Nu har vi lagt ut Martinas Acke på annons, och jag hoppas att det är någon hästvan underbar människa som vill köpa honom. Han är en pärla och vi vill att han skall få det riktigt bra.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

En tanke på “Jag motionerade och Mackan vilade”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s