Träning för Isabel.

Trots sjukskrivning så satt jag och jobbade i förmiddags.. Allt för att våra 9:or skall ha uppgifter i svenska att göra. Satt lite för länge och fick vansinnigt bråttom till stallet för att fixa Mackan inför dagens träning med Isabel. Som tur var så fick jag 10 minuter extra på mig för framridning eftersom Isabel var ute och promenerade med sin häst. Tack och lov för träning! Jag har haft lite problem med att Mackan blir öppen i formen och att han är stel i vänster varv. Nu fick jag hjälp av Isabel att lösgöra honom ordentligt och att komma vidare. I och med upplevda problem så fick jag rida rätt mycket på volten i dag. Det var lösgörande genom att öka och minska volten, flytta honom några steg då och då samt arbete med att få honom att spåra ordentligt. Efter en liten stund släppte han och ridningen blev därefter:-) I slutet fick vi till det riktigt bra i arbetstraven, och jag måste försöka hitta tillbaka till den känslan på söndag när det är tävling. Frågan är bara hur jag skall kunna öka traven ur det tempot?? Det kändes nästan som ökad trav i arbetstraven..

För övrigt så verkar Mackan ha funnit sig till ro i den nya boxen och den nya miljön, men han blir lika positiv varje gång jag skall hämta honom i hagen.  Nu kommer han fram och vill att jag skall hämta honom – annat var det förr. Då fick jag ju lura in honom ibland.

Mackans första möte med nya stallet:)

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 90

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

2 reaktioner till “Träning för Isabel.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: