Snurrig i nytt stall

I vårt stall vimlar det av unga tjejer i 20-årsåldern, och alla har långt ljust hår som är uppsatt i en hästsvans. Tror ni att jag kommer ihåg vem jag har hälsat på och vem som heter vad? Nix! Det lär ta mig flera veckor att komma ihåg alla nya människor. Likaså var det längesedan som jag hade Mackan på kutterspån och mockningen blir ju därefter. Hoppas att jag kan och får fixa till en bädd av något slag för att underlätta mockningen och korta ner tiden för mockningen.

För att få lite omväxling så red jag i paddocken i dag igen – även om det är på gränsen till för hårt. Arbetade mycket i skritt och försökte få honom så böjd som möjligt i vänster varv i och med att han är stel som en pinne just nu. Höger varv är ok. Traven blir struttig i och med att han har väldigt mycket att titta på runt omkring, men jag får se det som miljöträning och hoppas att det blir bättre ju mer jag rider utomhus. Det var först i slutet av ridpasset som jag kunde träna på det som jag hade tänkt: öka och minska traven för att kunna få mer än en 5:a i protokollen.. Skrittade av genom att rida runt hagarna, och det var skönt för både mig och Mackan att komma utanför ridbanan. Skall försöka hitta någon som kan visa oss lite ridvägar så att vi kan rida ut ett par gånger i veckan.

Lev väl!

Häst: Machiavelli EC
Intensitet: Mellan
Tid (i minuter): 60

Författare: dressyrbitchen

Jag som skriver på bloggen är 60+ och min stora passion i livet är hästar. För några år sedan hade jag en dröm om att bli så duktig på dressyr att jag skulle tävla i "hatt och frack" men nu har jag insett att tävling inte alls är det som är viktigt för mig längre. Det som är viktigast är att min häst mår bra och att jag rider och tränar honom på ett så bra sätt som möjligt - och som är etiskt försvarbart. De senaste åren har jag fokuserat på CR (centrerad ridning) och VBR (vertikal balanserad ridning), men tyvärr har jag ont i mina höftleder/ljumskar och kan numera rida max 2 gånger i veckan. För att aktivera min häst på ett bra sätt så mixar jag ridningen med tömkörning, Equibodybalance (både med och utan Equiband) samt en och annan promenad. Min häst är en så kallad "halshäst" och han fick ett antal behandlingar med kortison i halskotpelaren sommaren 2013. (Mer om det i bloggen.) Det var många som förberedde mig på att han förmodligen inte skulle kunna fungera som ridhäst, men jag fick god hjälp av veterinärer och ett behandlingsteam på Husaby Hästklinik och efter det har han fungerat ypperligt som ridhäst. Han har pålagringar i halskotpelaren och jag har följt rådet jag fick på Husaby: "Halshästar måste underhållas." Det har jag gjort, både med massage, laser, elektroterapi och kiropraktik (dock får kiropraktorn inte jobba med halsen). I och med att min häst har fungerat så bra åren efter pärsen med halskotpelaren så hoppas jag att han kommer fungera lika bra i många år framöver. Förutom problemen med halskotpelaren så har vi även överlevt en allvarlig fraktur i ett underarmsben och en foderstrupsförstoppning som inte var helt lätt för veterinären att lösa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s